Συμμετοχή στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου ψηφιακό σεισμογράφο»

Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) καινοτομεί!
Συμμετέχουμε στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό  «Φτιάξε τον δικό σου ψηφιακό σεισμογράφο» με μαθητές των Τομέων Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας και Δομικών Έργων.
 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ Α. - ΓΑΡΙΔΑΣ Ι. - ΝΑΝΟΥ ΟΛΓΑ - ΠΟΛΙΤΗΣ Α.
 
ΜΑΘΗΤΕΣ: ΕΡΜΗΣ ΝΙΚΑ (ΒΠ), ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ (ΒΠ), ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ (ΒΠ), ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΖΑΝΗ (ΓΔΟΜ)
 
Για την κατασκευή του σεισμογράφου μας χρησιμοποιήσαμε τον μικροελεγκτή Arduino και μια "καινοτόμα" κατασκευή που αποτελείται από ένα 3d εκτυπωμένο άδειο κύβο, στο κέντρο του οποίου τοποθετήσαμε μια μεγάλη μεταλλική μπίλια. Η μπίλια εφάπτεται στο εσωτερικό του κύβου με 6 πιεζοηλεκτρικά στοιχεία (https://grobotronics.com/piezo-element.html) τα οποία στην περίπτωση σεισμού παράγουν ηλεκτρική τάση την οποία καταγράφουμε στον μικροελεγκτή Arduino.
 
 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα του projecthttps://sites.google.com/view/seismografos
 
 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) διοργανώνουν τον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου ψηφιακό σεισμογράφο» για μαθητές δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου. 
 
http://seismografos.ea.gr/content/diagwnismos

 

Συμμετοχή στον διαγωνισμό Astro Pi

Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) συμμετέχει στο διαγωνισμό της ESA με τίτλο Astro Pi, με μαθητές της Γ' Τάξης του Τομέα Πληροφορικής!

Εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήσαμε:

H European Space Agency,  προσκαλεί κάθε χρόνο ομάδες μαθητών μέχρι και 19 χρονών,  να συμμετέχουν στον διαγωνισμό Astro Pi και να δουν τα πειράματά τους να εκτελούνται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!
 
Το Astro Pi είναι το όνομα ενός μικρού υπολογιστή που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Raspberry Pi, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαστήματος  του Ηνωμένου Βασιλείου και της ESA.
 
Υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερα boards Astro Pi. Τα ονόματά τους είναι Ed και Izzy, έχουν πιστοποιηθεί για διαστημικές πτήσεις και βρίσκονται ήδη στον ISS για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές.
 
https://astro-pi.org/mission-space-lab/
 

Διαγωνισμός STEM STARS GREECE

Την φετινή σχολική χρόνια το σχολείο μας συμμετείχε στον τελικό του διαγωνισμού STEM STARS GREECE με το έργο "Σταθμός Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης".

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές του σχολείου μας γι' αυτή την εξαιρετική προσπάθεια.

ΜΑΘΗΤΕΣ: ΕΡΜΗΣ ΝΙΚΑ (ΒΠ), ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ (ΒΠ)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

Ο Διαγωνισμός STEM STARS GREECE διοργανώνεται στην Ελλάδα, με σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθήτριες και μαθητές 14-18 χρονών (Γ΄ Γυμνασίου έως Γ΄Λυκείου), με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).