Blog

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

 

Δωρεάν και Ανώνυμη 24ωρης λειτουργίας  10306
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.
 
Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει.
 
Αφορά 3 επιλογές:
Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους
 
Η Γραμμή 10306 δημιουργήθηκε για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και για οποιοδήποτε λόγο (ένταση, ταραχή, δυσανεξία, ανασφάλεια, απειλή, φόβο, πανικό, απογοήτευση, απελπισία, μοναξιά, κ.λπ.) οποιοδήποτε πρόσωπο, οποιασδήποτε ηλικίας, να αποζητά στήριξη, ενθάρρυνση ή/και ψυχική ανακούφιση.

COVID-19: Μέτρα προστασίας/οδηγίες για το σχολικό έτος 2020-2021

 

01-11-20 Επικαιροποιημένες οδηγίες ΕΟΔΥ  11-11-2020
24-09-20 Οδηγίες για τους μαθητές/μαθήτριες
22-09-20 FLOW CHART ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19 ΣΕ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΑ
22-09-20 Ειδικές άδειες

18-09-20

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες

12-09-20 Oμάδα Διαχείρισης (Τask Force)
08-09-20  Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά την λειτουργία τους
07-09-20 Υλικό για εκπαιδευτικούς/σχολεία
06-09-20 Έντυπο για την ψυχοκοινωνική στήριξη και προσαρμογή των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19
06-09-20 Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
02-09-20 Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19
01-09-20 Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων - Ενημέρωση
31-08-20 Κ.Υ.Α. Μέτρα προστασίας για το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-2021

 

Νέο υλικό από το SaferInternet4Kids.gr για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία, πρόοδο και επιτυχίες. Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών παίρνουμε και εμείς με τη σειρά μας τη δύναμη και την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά και συνεχίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού ψηφιακού κόσμου.
Με χαρά ανακοινώνουμε την δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού γνώσεων που δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids και το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του Quizdom, ενός από τα πιο γνωστά παιχνίδια γνώσεων στο χώρο των applications.
Το παιχνίδι του SaferInternet4Kids περιέχει πάνω από 600 ερωτήσεις χωρισμένες σε κατηγορίες οι οποίες αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, στους υπολογιστές καθώς και σε γενικές γνώσεις τεχνολογίας.
 
 
 
 
 

Ιδρυτής του Pirate Bay: Τα έχω παρατήσει - το ίντερνετ σήμερα είναι κατεστραμμένο

“Το ίντερνετ είναι σκατά σήμερα. Είναι κατεστραμμένο. Πιθανόν να ήταν από πάντα, αλλά σήμερα είναι χειρότερα από ποτέ”.

Η συνομιλία μου με τον Peter Sunde, έναν από τους ιδρυτές και εκπροσώπους του “The Pirate Bay”, δεν ξεκίνησε και πολύ αισιόδοξα. Υπάρχει ένας καλός λόγος γι' αυτό: Τους τελευταίους μήνες, η κουλτούρα του σύγχρονου downloading έχει δείξει βαριά σημάδια ήττας στη μάχη του ίντερνετ.

Τον τελευταίο μήνα είδαμε το Demonii να εξαφανίζεται. Ήταν ο μεγαλύτερος torrent tracker σ.1 παγκοσμίως, υπεύθυνος για περισσότερους από 50 εκατομμύρια άλλους trackers κάθε χρόνο. Ακόμα, η MPAA έκλεισε το Popcorn Time και “φίμωσε” το YIFI σ.2. Στη συνέχεια μάθαμε από τις ειδήσεις ότι η ολλανδική “Dutch Release Team” (σ.σ. κάτι σαν κολλεκτίβα που διέθετε ταινίες ελεύθερες για κατέβασμα στο διαδίκτυο), υπέγραψε μια “νομική διευθέτηση” με την ομάδα αντι-πειρατείας BREIN.

Διαβάστε περισσότερα: Ιδρυτής του Pirate Bay: Τα έχω παρατήσει - το ίντερνετ σήμερα είναι κατεστραμμένο

Summerhill: Το σχολείο που ονειρεύεσαι υπάρχει!

Το πρώτο πράγμα που σ' εντυπωσιάζει φτάνοντας στο Summerhill είναι ότι δεν έχει πόρτα. Απλά στρίβεις σ' ένα δρομάκι και είσαι μέσα. Ποιο ιδιωτικό σχολείο δεν έχει πόρτα, κάγκελα και φύλακες;

Διαβάστε περισσότερα: Summerhill: Το σχολείο που ονειρεύεσαι υπάρχει!

Διδάσκοντας στα χρόνια της φοβέρας

Φτάνω στο σχολείο μου 8.00. Τα κατάφερα. Είμαι στην ώρα μου. Τρέχω στο γραφείο να βρω το PC ελεύθερο για να εκτυπώσω το τεστ της 1ης ώρας. Έχει ουρά από 3 συναδέλφους. Ας κάνω κάτι άλλο ωστόσο. Βλέπω ελεύθερο φωτοτυπικό με την άκρη του ματιού μου.

Διαβάστε περισσότερα: Διδάσκοντας στα χρόνια της φοβέρας